Mijn account:
Tips voor tijdens de thuisquarantaine

Ben jij klaar voor je volgende baan?


Quarantaine tips

Wat kan je doen om je nu voor te bereiden op een nieuwe baan? Misschien ben je al een tijd aan het nadenken over een volgende stap of ben je door de corona crisis onverhoopt zonder werk thuis komen te zitten. Ook al is het vacature-aanbod nu wellicht niet zo groot, er zijn genoeg dingen die je kan doen om je in ieder geval voor te bereiden op een nieuwe baan. Zodat wanneer je een leuke vacature ziet, je meteen kan reageren.

Dit zijn een paar praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. Zo kun je de thuisquarantaine tijd ook hiervoor gebruiken!

Werk aan je online netwerk

We houden in Nederland ontzettend van netwerken en hebben allerhande business- en netwerkclubs voor branches en regio’s. Helaas kunnen we nu geen grote bijeenkomsten organiseren en zijn we aangewezen op online omgevingen. Daarom is het nu goed om hierin te investeren, want wie weet wat er gedeeld wordt of wat jij kan toevoegen in een netwerk.

Is je contact met oud-collega’s of met zakelijke relaties die je kent van een vorige baan een beetje verwaterd? Zorg dat je in deze tijden vooral je online netwerk uitbreid en ook onderhoud. Zoek je oud-collega’s op via LinkedIn of andere social media kanalen en nodig ze uit om weer een connectie met je te maken. Zorg altijd voor een persoonlijk berichtje bij je uitnodiging, zo maak je het direct persoonlijk.

Werk je CV bij

Een CV is een document wat je pas aanpast op het moment dat het nodig is. Je vult je recente ervaring aan en stuurt hem op naar een potentiële werkgever of een werving & selectie bureau. Toch is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan dit papiertje, want het is de eerste indruk die je achterlaat bij een bedrijf. Hoe zorg je dat je CV aansluit bij jouw als persoon en de functie die je zoekt?

Op je CV zijn een aantal zaken erg belangrijk: je personalia (naam, geboortedatum, woonplaats enz), opleidingen en relevante cursussen en je werkervaring. De uitstraling van het document moet altijd overzichtelijk zijn en geordend, maar kan ook sterk afhankelijk zijn van de functie die je ambieert. Zo moet een Grafisch vormgever toch wat meer aandacht hebben besteed aan de vormgeving van een CV dan bijvoorbeeld een Accountmanager.

Begin opnieuw met je CV op te bouwen, met je oude CV ernaast en loop kritisch door de omschrijving van je werkervaring en opleidingen bij. Laat alles wat overbodig is weg en houd je aan de essentie van de baan. Voeg ook toe wat je bijvoorbeeld bijdraagt in de functie(s) waar je op wil reageren. Stuur je CV daarna op naar wat bekenden of familieleden die kritisch naar het document kijken. Laatste tip; vergeet er niet een representatieve foto op te zetten.

Verbreed je kennis

The time is now! Altijd al Frans willen leren spreken of meer willen weten of Lean Management? Neem nu de tijd om je daarin te verdiepen. Dit kan bijvoorbeeld al door Duolingo te downloaden op je smartphone of een managementboek te bestellen. In plaats van een netflix serie of zappen, kun je die tijd gebruiken om je kennis te verbreden of verbeteren. Lees actuele artikelen die je voorbij ziet komen over je branche of andere interessante artikelen om bij te blijven

Neem ook contact op met recruiters die je in het verleden hebt gesproken. Zij hebben nauw contact met werkgevers en kunnen je helpen met het opstarten van je zoektocht naar een baan! Zo mag je ons altijd vrijblijvend bellen om je te helpen met je CV, te brainstormen over mogelijke functies en je andere handvatten te geven om je op weg te helpen met een volgende stap in je loopbaan.

Blogs

Bekijk onze blogs


Een halfvol of een halfleeg glas?
Het is allemaal wat wennen. Waar we vroeger geen schrik hadden van staplaatsen bij een…
JTW en COVID-19
Intakes op afstand Door de coronapandemie is Nederland in een crisis verzeild die alle organisaties…

Schrijf je in!

Schrijf je in op Jobs That Work, en wij houden je op de hoogte van interessante vacatures die bij jouw profiel passen.
Inschrijven